Konesalien suunnittelu

Konesalien ja palvelintilojen suunnittelu

Konesalin suunnittelu ja sen käyttövarmuus on yrityksille avainasia. Konesalin hyvä suunnittelu alusta alkaen sekä laadukkaat komponenttivalinnat takaavat laitetilojen toimivuuden vuosiksi eteenpäin.

Toimimme aina tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa ja täytämme jokaisen asiakkaan yksilölliset tarpeet.

Konesalien rakentamisesta meillä on kokemusta laajasti esimerkiksi pankeista, teollisuuden halleista ja erilaisista toimistoista. Monialainen asiantuntemuksemme konesalien suunnittelussa ja ylläpidossa auttavat yritystäsi kriittisten tilojen rakentamisessa.

Mikä on konesali?

Konesali (tai datakeskus) on huone tai rakennus, jossa pidetään suuria määriä dataa käsitteleviä tietokoneita ja niiden oheislaitteita. Liiketoiminnan IT-palveluissa konesaleja käytetään pyörittämään oleellisimpia toimintoja kuten esimerkiksi sähköpostit, tiedostonhallinta ja yrityksen omia, liiketoiminnan kannalta kriittisiä sisäisiä järjestelmiä.

Konesalien tärkeimmät tehtävät ovat laitteiden suojaaminen ympäristövaikutuksilta, kuten lämpötilan ja kosteuden vaihteluilta, sekä varmistaa laitteiden jatkuva toiminta. Konesalien suunnittelu ja rakentaminen vaativat erityistä huolellisuutta. Konesaliin tarvitaan riittävästi tilaa laitteille sekä niiden huoltoa varten. Konesaliin tarvitaan myös riittävästi jäähdytys- ja ilmastointijärjestelmiä, jotta laitteet pysyvät toimintakunnossa. Konesaliin tarvitaan myös riittävästi valaistusta ja turvajärjestelmiä, jotta laitteet ovat suojattuja varkauksilta ja vaurioilta. 

 

Palveluihimme kuuluvat mm.:

  • konesalien ja palvelintilojen suunnittelu ja rakentaminen
  • konesalimuutot
  • ylläpito
  • vanhojen kaapeleiden poistot
  • kaapelointilisäykset ja muutokset
  • laitesiirrot sekä asennukset.

 

Jätä yhteydenottopyyntö >>

 Panostamme turvallisiin, kustannustehokkaisiin ja pitkäaikaisiin ratkaisuihin