Valokuituverkot – suunnittelu ja urakointi

Valokuituverkot yrityksille

Valokuituverkkojen rakentaminen ja suunnittelu

Mikäli yrityksesi tai yhdistyksesi toiminnassa valokuituyhteydet ovat kriittinen osa toimintaa, kokonaisvaltainen valokuituverkkojen suunnittelumme auttaa pitämään tietoliikenneyhteyksien edellytykset kunnossa. Toteutamme tällaisia projekteja esimerkiksi konesaleissa, voimalaitoksissa, sairaaloissa ja pankeissa.

Palvelemme rakennusliikkeitä, yrityksiä ja taloyhtiöitä Helsingin, Espoon, Vantaan sekä muualla Etelä-Suomen alueella. Kun valitset projektiin kumppanin, jolla on käytössään uusin osaaminen ja viimeisin tekniikka, kohteesi valokuituverkkojen suunnittelu, laitteet ja toteutus ovat turvallisia ja luotettavia. 

Valokuituverkon etuja liiketoimintaan

Valokuituverkot tarjoavat liiketoiminnalle monia etuja, kuten paremman tietoturvan. Tämä onnistuu siitä syystä, että valokuitu pystyy esimerkiksi salaamaan tiedot ennen niiden siirtämistä verkon kautta. Valokuituverkon etuna on myös parempi skaalautuvuus, jonka ansiosta kaistanleveystarvetta on helpompi päivittää muuttuvissa yrityksen tarpeissa. Mikäli käytät esimerkiksi etäpalvelimia, hyödyt myös pienistä viiveistä, jotka vaikuttavat nopeampaan vasteaikaan. 

Valokuituverkot käyttävät optisia kuituja, jotka tarjoavat tiedonsiirtoa jopa 10 gigabitin sekuntinopeudella. Kun tätä verrataan esimerkiksi perinteiseen kuparijohtoon yhden gigabitin nopeudella, edut ovat kiistattomat. Valokuituverkot ovat myös luotettavampia kuin kuparijohdot, sillä ne ovat vähemmän alttiita sähköisten signaalien ja sääolosuhteiden aiheuttamille häiriöille.

 

OTA YHTEYTTÄ >>

 

 

valokuituverkot

valokuituverkot

Valokuituverkkojen suunnittelu

Valokuitujärjestelmää suunniteltaessa on otettava huomioon useita tekijöitä. Tärkein tekijä on käytettävän kuidun tyyppi. Eri kuitutyypeillä on erilaisia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat siirtonopeuteen ja -laatuun. Esimerkiksi yksimuotokuidulla on paljon suurempi kaistanleveys kuin monimuotokuidulla, mutta se vaatii monimutkaisempia laitteita asennukseen ja ylläpitoon. Muita näkökohtia ovat kaapeliputken pituus, tarvittavien liittimien määrä ja mahdolliset erityisvaatimukset, kuten lämpötilan tai paineen kestävyys.

Valokuidun mittaukset

Mittalaitteistoissa käytämme uusinta kalibroitua kuitututkaa, jolla pystymme mittaamaan tarkasti valon vaimennuksia ja liitosten laatua, jolloin työmme jälki on ensiluokkaista.

 

 

 

Valokuituverkko on luotettava

Valokuitu on erittäin luotettava ja kestää hyvin sääolosuhteita, kuten myrskyjä ja ukkosia. Kuparikaapeliyhteyksistä tutut signaalin heikkeneminen ja häiriöt eivät vaivaa valokuituliittymän käyttäjää, vaan yhteys toimii aina luotettavasti.

Valokuituyhteys on tulevaisuuden teknologiaa 

Vaikka internetin käyttö lisääntyy jatkuvasti, valokuituyhteys kestää sen vaatiman liikenteen. Lisäksi, kun uusia teknologioita kehitetään, kuten 5G-verkkoja ja älykotijärjestelmiä, valokuitu on valmis vastaamaan niiden vaatimuksiin.

 

OTA YHTEYTTÄ >>

 

 

 

Kun valokuituasennukset, kuituhitsaustyöt tai verkkojen tarkastaminen ovat ajankohtaisia kiinteistössäsi,

ota yhteyttä Diginiaan – viralliseen tietoverkkourakoitsijaan.

 

OTA YHTEYTTÄ >>

 

 

Sertifioitu ammattilainen

Toimitamme asiakkaille mittauksista aina viralliset tarkastus- ja mittauspöytäkirjat. Diginia Oy on virallinen tietoverkkourakoitsija, jolla on lisäksi OL-urakoitsija hyväksyntä

OL-urakoitsija logo

 

 

valokuitututkaus

Valokuitututkaus ja valokuituhitsaus

Palveluihimme kuuluvat suunnittelu, valokuitukaapeleiden vedot ja sisäverkkojen rakentaminen.

Lisäksi uusimmilla laitteilla pystymme tutkaamaan kuituyhteyksiä ja valokuitujen jatkaminen sekä päättäminen onnistuvat tarkasti nykyaikaisella valokuituhitsauslaitteillamme.