Valokuituverkot – suunnittelu ja urakointi

Valokuituverkot yrityksille

Valokuituverkkojen rakentaminen

Toteutamme laadukkaita valokuituratkaisuja yrityksille ja muille instansseille, joille nopeat ja luotettavat valokuituyhteydet ovat usein kriittinen osa sen toimintaa. Teemme valokuituverkkojen suunnittelua kokonaisvaltaisesti.

Tällaisiin kohteisiimme lukeutuvat esimerkiksi konesalit, voimalaitokset, sairaalat ja pankit. Palvelemme rakennusliikkeitä, yrityksiä ja taloyhtiöitä Helsingin, Espoon, Vantaan sekä muualla Etelä-Suomen alueella.

Näissä kohteissa valokuituverkkojen suunnittelu, laitteet ja toteutus tulee olla ehdottoman luotettavia ja turvallisia. Tähän päästään kun toteuttajalta löytyy uusin osaaminen ja on käytössään viimeisin tekniikka.

Valokuituverkon etuja

Valokuituverkot tarjoavat myös monia etuja, kuten paremman tietoturvan, sillä valokuitu pystyy salaamaan tiedot ennen niiden siirtämistä verkon kautta sekä paremman skaalautuvuuden, jonka ansiosta yritykset voivat helposti päivittää kaistanleveystarpeitaan. Valokuituverkolla viiveet ovat hyvin pienet, mikä tarkoittaa nopeampia vasteaikoja, kun käytetään esimerkiksi etäpalvelimia.

Kuituverkot koostuvat lasi- tai muovisäikeistä, jotka pystyvät kuljettamaan valosignaaleja pitkiä matkoja. Näissä verkoissa käytetään optisia kuituja tiedonsiirtoon jopa 10 gigabitin sekuntinopeudella. Näin ne ovat paljon nopeampia kuin perinteiset kuparijohdot, jotka tarjoavat yleensä vain 1 Gbit/s:n nopeuden. Valokuituverkot ovat myös luotettavampia, koska ne ovat vähemmän alttiita sähköisten signaalien tai sääolosuhteiden aiheuttamille häiriöille kuin kuparikaapelit.

 

OTA YHTEYTTÄ >>

 

 

valokuituverkot

valokuituverkot

Valokuituverkkojen suunnittelu

Valokuitujärjestelmää suunniteltaessa on otettava huomioon useita tekijöitä. Tärkein tekijä on käytettävän kuidun tyyppi. Eri kuitutyypeillä on erilaisia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat siirtonopeuteen ja -laatuun. Esimerkiksi yksimuotokuidulla on paljon suurempi kaistanleveys kuin monimuotokuidulla, mutta se vaatii monimutkaisempia laitteita asennukseen ja ylläpitoon. Muita näkökohtia ovat kaapeliputken pituus, tarvittavien liittimien määrä ja mahdolliset erityisvaatimukset, kuten lämpötilan tai paineen kestävyys.

Valokuidun mittaukset

Mittalaitteistoissa käytämme uusinta kalibroitua kuitututkaa, jolla pystymme mittaamaan tarkasti valon vaimennuksia ja liitosten laatua, jolloin työmme jälki on ensiluokkaista.

 

 

 

Kun valokuituasennukset, kuituhitsaustyöt tai verkkojen tarkastaminen ovat ajankohtaisia kiinteistössäsi,

ota yhteyttä Diginiaan – viralliseen tietoverkkourakoitsijaan.

 

OTA YHTEYTTÄ >>

 

 

Sertifioitu ammattilainen

Toimitamme asiakkaille mittauksista aina viralliset tarkastus- ja mittauspöytäkirjat. Diginia Oy on virallinen tietoverkkourakoitsija, jolla on lisäksi OL-urakoitsija hyväksyntä

OL-urakoitsija logo

 

 

valokuitututkaus

Valokuitututkaus ja valokuituhitsaus

Palveluihimme kuuluvat suunnittelu, valokuitukaapeleiden vedot ja sisäverkkojen rakentaminen.

Lisäksi uusimmilla laitteilla pystymme tutkaamaan kuituyhteyksiä ja valokuitujen jatkaminen sekä päättäminen onnistuvat tarkasti nykyaikaisella valokuituhitsauslaitteillamme.